ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Continental AllSeasonContact 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental AllSeasonContact 235/50R19 99T (TL, ContiSeal, M+S, 3PMSF) #263920

EAN: 4019238044010
Всесезонни гуми Continental AllSeasonContact - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99T )
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
SEAL SEAL
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 2 бр.
401 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е производителят на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел ALLSEASONCONTACT можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Маркировката на гумите е всесезонни. Маркираната ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 50. R19 е маркираният диаметър за гумата. 99 (до 775 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 6-9 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат (+)
Сертифицирана за Volkswagen
Производител CONTINENTAL
Модел ALLSEASONCONTACT
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции SEAL
Индекси TL, ContiSeal, M+S, 3PMSF
Тежест 12.869
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми  зимни гуми цена  автомобилни гуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки