ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Continental AllSeasonContact 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental AllSeasonContact 195/60R18 96H (XL) #152138

EAN: 4019238059427
Всесезонни гуми Continental AllSeasonContact - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96H )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
363 . 77 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Производителя на този модел гуми е CONTINENTAL. Моделът ALLSEASONCONTACT може да закупите от магазина ProGumi.Тези гуми са всесезонни и са изключително популярен избор при много от нашите клиенти. Ширина за модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. Маркирания диаметър за гумата е R18. 96 (до 710 кг) е товарния индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. B е маркировката за разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел ALLSEASONCONTACT
Сезон всесезонни
Ширина 195
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
B
2
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови всесезонни гуми  гуми за мотори  205 5516  гуми 195 65 r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi