ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE W995 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE W995 205/65R16 107/105R #190996

EAN: 3286340707015
Зимни гуми BRIDGESTONE W995 - Лекотоварни Гуми ( 105R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
259 . 93 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е комманията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел W995 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 105 (до 925 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност E. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел W995
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Тежест 13.24
Доставка 2 дни
евро етикет
E
E
75

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 20% от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цена  летни гуми цени  автогуми