ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE W995 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE W995 195/75R16 107/105R (8PR) #158814

EAN: 3286342588315
Зимни гуми BRIDGESTONE W995 - Лекотоварни Гуми ( 105R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
230 . 70 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Любима марка на много хора в България. Моделът W995 може да закупите от ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като зимни. Маркираната ширина за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата е 75. R16 е отбелязания диаметър за гумата. 105 (до 925 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност E. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 75 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел W995
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Тежест 13.17
Доставка 2 дни
евро етикет
E
E
2
75

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато закупите гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  гуми 205 55 r16  гуми цена  нови зимни гуми