ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE W810 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE W810 205/70R15 106R (TL) #156440

EAN: 3286342821313
Зимни гуми BRIDGESTONE W810 - Лекотоварни Гуми ( 106R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
265 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът W810 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са отбелязани като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 205. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R15 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимия товарен индекс е 106 (до 950 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност E. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 75 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел W810
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 205
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 13.29
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
74

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от разхода на гориво за вашата кола. Ако имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автомобилни гуми  гуми 205 55 r16  гуми цени  зимни гуми