ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE W810 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE W810 205/75R16 110R (8PR) #156340

EAN: 3286340908115
Зимни гуми BRIDGESTONE W810 - Лекотоварни Гуми ( 110R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
260 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е комманията производител на тази гума. Модела W810 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като зимни. Ширина за модела е 205. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. 110 (до 1060 кг) е товарния индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. 75 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел W810
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 205
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Тежест 14.35
Доставка 2 дни
евро етикет
D
A
2
75

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато изберете гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: мото гуми  летни гуми  всесезонни гуми цени  гуми  автомобилни гуми цени