ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone V-STEEL MIX M748 EVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone V-STEEL MIX M748 EVO 385/65R22.5 164G(160K) (TL, 3PMSF) #264279

EAN: 3286342591612
Всесезонни гуми Bridgestone V-STEEL MIX M748 EVO - Тежкотоварни Гуми ( 160K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 160 до 4500 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
1146 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Една от популярните компании на пазара. Моделът V-STEEL MIX M748 EVO се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Обозначението от производителя на гумите е всесезонни. Маркираната ширина за модела е 385. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R22.5. Допустимият товарен индекс е 160 (до 4500 кг). Гумите имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Производителят на гумата указва позволен размер на джантата от: 12.25 x 22.5. 18.10 е размерът на дълбочината на грайфера. Препоръчителното налягане, което трябва да имате за този модел гуми е 0.00. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел V-STEEL MIX M748 EVO
Предназначение On / off
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Товарен индекс 160 (до 4500 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Индекси TL, 3PMSF
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 12.25
Дълбочина на грайфер мм 18.10
Препоръчителен размер на джантата 11.75
Единичен товарен капацитет 5000.00
Сдвоен товарен капацитет 0.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос ремарке - Truck
Тежест 74.43
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки