ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Turanza EL 400 RFT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza EL 400 RFT 225/50R17 94V (FSL, EL, *, RFT) #64945

EAN: 3286340548519
Летни гуми Bridgestone Turanza EL 400 RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
411 . 25 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Една от популярните конмании на пазара. Модел TURANZA EL 400 RFT можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Тези гуми са от тип летни. Ширина за модела е 225. Маркираната височина за гумата е 50. Отбелязания диаметър за гумата е R17. 94 (до 670 кг) е допустимия товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA EL 400 RFT
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, Runflat
Индекси FSL, EL, *, RFT
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
C
2
71

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от разхода на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  205 55 r16  online gumi  зимни гуми