ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone TURANZA ECO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza ECO 255/45R20 101T (B, TL, MFS, AO) #263340

EAN: 3286342877013
Летни гуми Bridgestone Turanza ECO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
554 . 90 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BRIDGESTONE. Наложена марка на пазара. Модел TURANZA ECO можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Маркировката на гумите е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 255. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R20 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 101 (до 825 кг). Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност A. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA ECO
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси B, TL, MFS, AO
Тежест 13.51
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
A
B
2
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18% от разхода на гориво за вашата кола. Когато имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор цена  летни гуми цени  всесезонни гуми  бг гуми  автомобилни гуми цени