ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 XL 205/50R17 93W (TL, XL) #263891

EAN: 3286342130217
Летни гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
232 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът TURANZA 6 XL се предлага от сайта ProGumi.Този модел гуми са летни. Маркираната ширина за модела е 205. 50 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 93 (до 650 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е B. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6 XL
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 10.05
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато притежавате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 19% от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цена  гуми за мотори  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки