ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza 6 275/45R21 110Y (TL, XL, FR) #278076

EAN: 3286342058610
Летни гуми Bridgestone Turanza 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
559 . 46 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът TURANZA 6 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Ширина за модела е 275. Отбелязаната височина за гумата е 45. R21 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 110 (до 1060 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 45
Диаметър R21
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 16.04
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
2
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20% от разхода на гориво за вашата кола. Ако имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране от водача. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми онлайн  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки