ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 255/50R20 109Y (TL, XL) #277608

EAN: 3286342057316
Летни гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
492 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BRIDGESTONE. Популярна фирма на пазара. Моделът TURANZA 6 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са от тип летни и са любим избор при много наши клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. Отбелязаният диаметър за гумата е R20. 109 (до 1030 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е A. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 15.00
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
A
A
2
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови всесезонни гуми  гуми за мотори  гуми 205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки