ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza 6 255/45R20 105W (TL, XL, FSL, FR, FP, M+S) #276557

EAN: 3286342057217
Летни гуми Bridgestone Turanza 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
514 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът TURANZA 6 се предлага от ProGumi.Маркировката от производителя на гумите е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. R20 е отбелязаният диаметър за гумата. 105 (до 925 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. B е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR, FP, M+S
Тежест 13.082
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи до 18 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: нови летни гуми  зимни гуми  автомобилни гуми  нови гуми за мотори