ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza 6 275/40R20 106Y (TL, XL, FSL, FR) #264278

EAN: 3286342057811
Летни гуми Bridgestone Turanza 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
450 . 61 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел TURANZA 6 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 40. R20 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 106 (до 950 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е B. Тези гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR
Тежест 16.22
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. За кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми 205 55 r16  гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки