ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza 6 275/45R19 108Y (XL, FR) #264277

EAN: 3286342056715
Летни гуми Bridgestone Turanza 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
449 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът TURANZA 6 се предлага от онлайн магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 275. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. R19 е маркираният диаметър за гумата. 108 (до 1000 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Тежест 17.35
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
2
71

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако поръчате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 19% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотори  205 55r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки