ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza 6 245/55R19 103H #264276

EAN: 3286342056319
Летни гуми Bridgestone Turanza 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
387 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е производителят на тази гума. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Модел TURANZA 6 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.летни е маркировката на гумите. Ширина за модела е 245. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата е R19. Допустимият товарен индекс е 103 (до 875 кг). Скоростният индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Тежест 15.24
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
2
69

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

На гумите се дължи до 15 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: нови автогуми  205 55 r16  евтини гуми  зимни гуми