ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza 6 275/50R20 113W (TL, XL) #264210

EAN: 3286342604114
Летни гуми Bridgestone Turanza 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 113W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
547 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът TURANZA 6 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 275. 50 е отбелязаната височина за гумата. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 113 (до 1150 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 17.01
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
A
A
2
71

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато поръчате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  евтини гуми  зимни гуми  летни гуми цена