ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 315/40R21 111Y (TL, FR) #264153

EAN: 3286342607313
Летни гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
647 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът TURANZA 6 се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Тези гуми са отбелязани като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 315. 40 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R21 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 111 (до 1090 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е B. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 40
Диаметър R21
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR
Тежест 16.86
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
A
2
72

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цени  летни гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки