ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 235/40R19 96Y (TL, XL, FSL, FR) #264123

EAN: 3286342239217
Летни гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
395 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BRIDGESTONE. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел TURANZA 6 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.летни е обозначението на гумите. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 40. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 96 (до 710 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност B. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 70 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR
Тежест 12.10
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
A
2
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цена  летни гуми цена  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки