ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 225/60R17 99V (TL, M+S) #264119

EAN: 3286342053011
Летни гуми BRIDGESTONE TURANZA 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
307 . 58 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BRIDGESTONE. Известна фирма в света на гумите. Модел TURANZA 6 можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Ширината на модела е 225. Отбелязаната височина за гумата е 60. R17 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 99 (до 775 кг). Гумите имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 69 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 9.86
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
A
2
69

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки