ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone TURANZA 6 245/35R19 93Y (TL, XL) #263517

EAN: 3286342239415
Летни гуми Bridgestone TURANZA 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
401 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът TURANZA 6 се предлага от сайта ProGumi.Маркировката от производителя на гумите е летни. Ширината на модела е 245. 35 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R19. 93 (до 650 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 6-9 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 8.15
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако закупите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното каране намалява разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокро пътно платно. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми цени  205 5516  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки