ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE TURANZA 6 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Turanza 6 285/50R20 112H #263331

EAN: 3286342058313
Летни гуми Bridgestone Turanza 6 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
613 . 25 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BRIDGESTONE. Наложена марка на пазара. Модел TURANZA 6 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. R20 е маркираният диаметър за гумата. 112 (до 1120 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност A. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел TURANZA 6
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Тежест 17.93
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
A
A
2
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 19 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15