ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE T005 TURANZA XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE T005 TURANZA XL 235/60R16 104H (TL, XL) #264545

EAN: 3286341368710
Летни гуми BRIDGESTONE T005 TURANZA XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
255 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Модел T005 TURANZA XL можете да поръчате от ProGumi.Тези гуми са класифицирани от производителя като летни. Маркираната ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. 104 (до 900 кг) е товарният индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел T005 TURANZA XL
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 10.585
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 16% от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато притежавате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране може значително да намали консумацията на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  магазини за гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки