ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R660 DURAVIS 215/65R16 106T (TL) #257629

DOT’23
EAN: 3286341115314
Летни гуми BRIDGESTONE R660 DURAVIS - Лекотоварни Гуми ( 106T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
266 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Моделът може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Маркираната ширина за модела е 215. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 106 (до 950 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност A. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел R660 DURAVIS
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 11.21
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  195 6515  нови всесезонни гуми  зимни гуми цена