ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R660 195/80R14 106/104R (8PR, 18PR) #259072

EAN: 3286341945812
Летни гуми BRIDGESTONE R660 - Лекотоварни Гуми ( 104R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
212 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел R660 можете да поръчате от магазин ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Ширината на модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. Маркираният диаметър за гумата е R14. 104 (до 900 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел R660
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 80
Диаметър R14
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR, 18PR
Тежест 10.36
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: магазини за гуми  гуми 205 55 r16  автогуми цена