ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R660 215/75R16 116R (TL) #192184

EAN: 3286340706810
Летни гуми BRIDGESTONE R660 - Лекотоварни Гуми ( 116R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
356 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Една от популярните конмании на пазара. Моделът R660 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Тези гуми са летни и са предпочитан избор при много клиенти. Маркираната ширина за модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 116 (до 1250 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел R660
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 16.28
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 18% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цена  online gumi  205 55 r16  летни гуми цени