ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE R192 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R192 305/70R22.5 152/154J #160625

EAN: 3286347511219
Всесезонни гуми BRIDGESTONE R192 - Тежкотоварни Гуми ( 152J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 152 до 3550 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
1038 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът R192 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип всесезонни. Ширина за модела е 305. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Маркирания диаметър за гумата е R22.5. Допустимия товарен индекс е 152 (до 3550 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми J (до 100 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BRIDGESTONE
Модел R192
Сезон всесезонни
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 152 (до 3550 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ос предни - Truck
Тежест 65.70
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  нови гуми  205 5516  автогуми цена