ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE R184 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R184 315/80R22.5 154/150M #160971

EAN: 3286347358913
Всесезонни гуми BRIDGESTONE R184 - Тежкотоварни Гуми ( 150M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
900 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е комманията производител на тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът R184 се предлага от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като всесезонни. Ширина за модела е 315. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. 150 (до 3350 кг) е допустимия товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BRIDGESTONE
Модел R184
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ос предни - Truck
Тежест 68.80
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
69

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми цена  гуми 205 55 r16  нови автогуми