ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE R168 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R168 245/70R19.5 141/140J #159939

EAN: 3286340244312
Всесезонни гуми BRIDGESTONE R168 - Тежкотоварни Гуми ( 140J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 140 до 2500 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
611 . 79 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел R168 можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Тези гуми са всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 245. Отбелязаната височина за гумата е 70. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R19.5. 140 (до 2500 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е J (до 100 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 70 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BRIDGESTONE
Модел R168
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 140 (до 2500 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Ос ремарке - Truck
Тежест 32.76
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
1
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18 процента от разхода на гориво за вашата кола. Когато притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  205 5516  евтини гуми  нови зимни гуми