ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R-STEER 002 245/70R17.5 M (TL, M+S, 3PMSF) #160524

EAN: 3286341037517
Всесезонни гуми BRIDGESTONE R-STEER 002 - Тежкотоварни Гуми ( 144M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 144 до 2800 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
685 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Модел R-STEER 002 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 245. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17.5. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 69 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BRIDGESTONE
Модел R-STEER 002
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 144 (до 2800 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Конструкция Radiaal
Позволени размери на джанта 7.50, 9.00
Дълбочина на грайфер мм 12.40
Препоръчителен размер на джантата 8.25
Единичен товарен капацитет 0.00
Сдвоен товарен капацитет 0.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос предни - Truck
Тежест 34.06
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
1
69

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20% от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15