ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE R-STEER 002 265/70R19.5 140/138M (F, TL, 12PR, 14PR, 18PR, 16PR) #159359

EAN: 3286340390415
Всесезонни гуми BRIDGESTONE R-STEER 002 - Тежкотоварни Гуми ( 138M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 138 до 2360 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
741 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Моделът R-STEER 002 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни. Маркираната ширина за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Маркирания диаметър за гумата е R19.5. Разрешения товарен индекс е 138 (до 2360 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Маркировката за разходът на гориво е C. Тези гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BRIDGESTONE
Модел R-STEER 002
Сезон всесезонни
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 138 (до 2360 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси F, TL, 12PR, 14PR, 18PR, 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 40.27
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
70

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. На гумите се дължи до 17-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. При автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цени  гуми за мотор цена  205 5516  195 65 r15