ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Potenza S 001 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Potenza S 001 255/40R19 100Y (TL, XL, FSL, FR, MFS, AO) #64196

EAN: 3286340538510
Летни гуми Bridgestone Potenza S 001 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
392 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е производителят на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът POTENZA S 001 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 40 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R19. 100 (до 800 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел POTENZA S 001
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR, MFS, AO
Тежест 12.85
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
C
2
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 20% от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  нови гуми  205 55 r16  летни гуми