ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE S001 POTENZA RFT * XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Potenza S 001 RFT 205/50R17 89W (FSL, *, RFT) #63820

EAN: 3286340488013
Летни гуми Bridgestone Potenza S 001 RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 89W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
2312 . 47 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е BRIDGESTONE. Популярна фирма на пазара. Модел POTENZA S 001 RFT можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Маркировката на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. 50 е отбелязаната височина за гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 89 (до 580 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел POTENZA S 001 RFT
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, Runflat
Индекси FSL, *, RFT
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
70

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми цени  нови зимни гуми  автогуми  гуми за мотор