ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE M729 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE M729 225/75R17.5 129/127M (12PR) #158702

EAN: 3286345013814
Всесезонни гуми BRIDGESTONE M729 - Тежкотоварни Гуми ( 127M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 127 до 1750 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
572 . 66 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Моделът M729 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 225. 75 е отбелязаната височина за гумата. R17.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 127 (до 1750 кг) е товарния индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Показателя за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. Този модел гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 74 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BRIDGESTONE
Модел M729
Сезон всесезонни
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 127 (до 1750 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси 12PR
Ос задни - Truck
Тежест 29.15
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
74

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови гуми  гуми 205 55 r16  автогуми цени