ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE LM32C 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE LM32C 205/65R15 102/100T #190963

EAN: 3286340502214
Зимни гуми BRIDGESTONE LM32C - Лекотоварни Гуми ( 100T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
283 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът LM32C може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Обозначението от производителя на гумите е зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. 65 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. 100 (до 800 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. E е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел LM32C
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Тежест 10.23
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
E
B
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 15-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  гуми  205 55r16  гуми 195 65 r15