ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE LM005 DRIVEGUARD XL 215/55R16 97H (TL, XL, RFT) #248752

EAN: 3286341670110
Зимни гуми BRIDGESTONE LM005 DRIVEGUARD XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
205 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е BRIDGESTONE. Една от наложените компании на пазара. Модел LM-005 DRIVEGUARD RFT XL можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Тези гуми са от тип зимни и са изключително добър избор сред много наши клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 215. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е маркирания диаметър за гумата. 97 (до 730 кг) е допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от H (до 210 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел LM-005 DRIVEGUARD RFT XL
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума, Runflat
Индекси TL, XL, RFT
Тежест 11.93
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми  нови зимни гуми  автогуми цени  гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки