ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE LM005 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE LM005 195/65R15 91T #155884

EAN: 3286340437516
Зимни гуми BRIDGESTONE LM005 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
137 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът LM005 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.зимни е видът на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 91 (до 615 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел LM005
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Тежест 9.13
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  евтини гуми  зимни гуми  летни гуми цена