ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE L355EVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE L355EVO 315/80R22.5 158/156G #160998

EAN: 3286340754811
Всесезонни гуми BRIDGESTONE L355EVO - Тежкотоварни Гуми ( 156G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 156 до 4000 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1177 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът L355EVO може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са отбелязани от вид всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 315. 80 е отбелязаната височина за гумата. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. 156 (до 4000 кг) е разрешения товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е G (до 90 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител BRIDGESTONE
Модел L355EVO
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 156 (до 4000 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ос задни - Truck
Тежест 81.02
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато закупите гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: нови автогуми  гуми цени  205 55r16  195 65r15