ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE L355EVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE L355EVO 13R22.5 158/156G #154187

EAN: 3286340755214
Всесезонни гуми BRIDGESTONE L355EVO - Тежкотоварни Гуми ( 156G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 156 до 4000 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1334 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Популярна фирма на пазара. Модел L355EVO можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Маркировката на този модел гуми е всесезонни. Маркираната ширина за модела е 13. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. 156 (до 4000 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс G (до 90 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Тези гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 75 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел L355EVO
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 156 (до 4000 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ос задни - Truck
Тежест 78.03
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
75

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако поръчате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  летни гуми  автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi