ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE L317EVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE L317EVO #154310 13R22.5 158/156G

EAN: 3286342308012 Гуми за камион Bridgestone
Всесезонни гуми BRIDGESTONE L317EVO - Тежкотоварни Гуми ( 156G )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 156 до 4000 кг
Скоростен индекс G до 90 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1296 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
BRIDGESTONE е фирмата произвела тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът L317EVO може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Маркировката от производителя на този модел гуми е всесезонни. Ширина за модела е 13. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 156 (до 4000 кг). Модела гуми има скорестен идекс от G (до 90 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. 73 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел L317EVO
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 156 (до 4000 кг)
Скоростен индекс G (до 90 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ос задни - Truck
Тежест 81.43
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
73

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми онлайн  205 55 r16  автогуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi