ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE ICE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE ICE 205/60R15 91S #255947

EAN: 3286341363616
Зимни гуми BRIDGESTONE ICE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91S )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
177 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е производителя на тази гума. Моделът ICE се предлага от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са маркирани от производителя като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата е R15. 91 (до 615 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел ICE
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Тежест 9.06
Доставка 2 дни

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени