ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE ER300A RFT * TURANZA 205/60R16 92W (TL, *, RFT) #250801

EAN: 3286340742610
Летни гуми BRIDGESTONE ER300A RFT * TURANZA - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
250 . 18 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е комманията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Модел ER300A RFT * TURANZA можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Тези гуми са летни и са популярен избор сред много наши клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. 60 е отбелязаната височина за гумата. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 92 (до 630 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Маркировката за разходът на гориво е D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 70 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел ER300A RFT * TURANZA
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции Runflat
Индекси TL, *, RFT
Тежест 12.299
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Когато имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови летни гуми  нови зимни гуми  нови автомобилни гуми  гуми за мотори цена 

Този сайт използва бисквитки