ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE ER300-1 TURANZA * RFT 205/55R16 91W (TL, *, RFT) #247056

EAN: 3286341414615
Летни гуми BRIDGESTONE ER300-1 TURANZA * RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
215 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е BRIDGESTONE. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът ER300-1 TURANZA * RFT може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Гумите са от тип летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 205. 55 е маркираната височина за гумата. R16 е маркирания диаметър за гумата. Товарен индекс - 91 (до 615 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел ER300-1 TURANZA * RFT
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции Runflat
Индекси TL, *, RFT
Тежест 12.071
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови автогуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми