ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BRIDGESTONE ECOPIA H-STEER 002 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE ECOPIA H-STEER 002 315/70R22.5 L #160414

EAN: 3286341350616
Всесезонни гуми BRIDGESTONE ECOPIA H-STEER 002 - Тежкотоварни Гуми ( L )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
1187 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BRIDGESTONE. Модел ECOPIA H-STEER 002 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Маркировката от производителя на този модел гуми е всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 315. Отбелязаната височина за гумата е 70. R22.5 е маркирания диаметър за гумата. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е A. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 68 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител BRIDGESTONE
Модел ECOPIA H-STEER 002
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 70
Диаметър R22.5
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 68 dB
Ос предни - Truck
Тежест 59.52
Доставка 2 дни
евро етикет
A
B
68

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми цена  зимни гуми  автомобилни гуми  гуми за мотори цена