ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE ECOPIA H-DRIVE 002 315/60R22.5 152/148L #161068

EAN: 3286341688313
Всесезонни гуми BRIDGESTONE ECOPIA H-DRIVE 002 - Тежкотоварни Гуми ( 148L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
1038 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BRIDGESTONE. Популярна фирма на пазара. Модел ECOPIA H-DRIVE 002 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел гуми са от тип всесезонни и са изключително популярен избор при много от нашите клиенти. Маркираната ширина за модела е 315. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R22.5. Допустимия товарен индекс е 148 (до 3159 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите L (до 120 км/ч.) за този клас гуми. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разходът на гориво е B. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 75 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител BRIDGESTONE
Модел ECOPIA H-DRIVE 002
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 75 dB
Ос задни - Truck
Тежест 60.34
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
75

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми  нови зимни гуми  автогуми цена  нови гуми за мотори