ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Duravis VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Duravis VAN 235/65R16 115R (TL, 8PR, 18PR) #280562

EAN: 3286342090511
Летни гуми Bridgestone Duravis VAN - Лекотоварни Гуми ( 115R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
348 . 53 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Една от популярните компании на пазара. Моделът DURAVIS VAN се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. 65 е маркираната височина за гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 115 (до 1215 кг). Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. 69 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, 8PR, 18PR
Тежест 16
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
A
1
69

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато притежавате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 19% от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми цени  зимни гуми  летни гуми цени