ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Duravis VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Duravis VAN 195/75R16 110R (TL, 10PR) #280107

EAN: 3286342089010
Летни гуми Bridgestone Duravis VAN - Лекотоварни Гуми ( 110R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
303 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е производителят на тази гума. Модел DURAVIS VAN можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Този модел гуми са от тип летни и са любим избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R16. Товарен индекс - 110 (до 1060 кг). Скоростният индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро A. B е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, 10PR
Тежест 13.52
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
A
1
69

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

На гумите се дължи до 17-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното каране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  гуми цена  гуми 205 55 r16  195 65 r15