ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Duravis VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BRIDGESTONE DURAVIS VAN 195/65R16 104/102T (8PR, 18PR) #267792

EAN: 3286342089119
Летни гуми BRIDGESTONE DURAVIS VAN - Лекотоварни Гуми ( 102T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
271 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BRIDGESTONE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Модел DURAVIS VAN можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Маркираната ширина за модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Допустимият товарен индекс е 102 (до 850 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е B. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 69 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси 8PR, 18PR
Тежест 12.19
Доставка 2 дни
евро етикет
B
A
1
69

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако закупите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 16% от консумацията на гориво при вашата кола.

Екологичното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автомобила също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15