ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone DURAVIS R660 ECO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Duravis R660 ECO 215/60R17 109T (TL) #226891

EAN: 3286341115611
Летни гуми Bridgestone Duravis R660 ECO - Лекотоварни Гуми ( 109T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
396 . 01 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя BRIDGESTONE. Моделът DURAVIS R660 ECO се предлага от ProGumi.Този модел гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Отбелязаната височина за гумата е 60. R17 е маркираният диаметър за гумата. 109 (до 1030 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност A. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS R660 ECO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 11.71
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
A
A
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 19% от консумацията на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цена  гуми  205 55 r16  летни гуми