ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Bridgestone Duravis R 660A 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Duravis R 660A 235/60R17 109T #227194

EAN: 3286341868319
Летни гуми Bridgestone Duravis R 660A - Лекотоварни Гуми ( 109T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
391 . 99 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от BRIDGESTONE. Една от наложените компании на пазара. Моделът DURAVIS R 660A може да закупите от магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Маркираната ширина за модела е 235. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 109 (до 1030 кг) е товарният индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 70 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DURAVIS R 660A
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
C
2
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  гуми 205 55 r16  бг гуми  зимни гуми цени